Leaseauto

Alcoholslot op de leaseauto

Tijd voor weer een wijnverhaal. Ik heb al jaren een leaseauto via mijn werk. een leaseauto klink leuk en aardig, aar er zitten wat lease addertjes onder het gras als jet mij vraagt. Zoals jullie onderhand allemaal wel doorhebben hou ik wel van een wijntje op z’n tijd. Op z’n tijd begint steeds vaker te worden, ik weet het, maar het is nu eenmaal wat het is. Ik hou van m’n wijntje en daar mee uit. Kleine en ook vervelende bijkomstigheid is dat alcohol en rijden niet de beste vrienden zijn zal ik maar zeggen. Dat heb ik onlangs aan levende lijve ondervonden.

Ik ben met een slokje te veel op achter het stuur van mijn prachtige nieuwe leaseauto gaan zitten, niet wetende dat er een stuk verdere op een grootschalige alcoholcontrole bezig was. Ik reed de fuik recht in. Blazen was het voor ome Dirk. Ik had nu niet echt het gevoel dat ik niet meer kon rijden. Mijn leaseauto is namelijk voorzien van een auto-corrigeer optie. Heerlijk he√® die Tesla’s. Maar dat is een andere discussie. Ik had echt niet het gevoel dat ik te veel gedronken had. Sterker og, ik was niet eens licht en of draaierig in mijn hoofd, plus ik had genoeg gegeten. Zoals het een ervaren blazer betaamt stak ik snel nog even een sigaret op voordat de blaastest plaatsvond. Nou eerder voordat ik aan de kant gezet werd. De agent gaf het standaardverhaal aan dat dit een blaastest is bla bla bla etcetera etcetera en of ik er vrijwillig aan wil meewerken. Uiteraard schroomde ik niet en heb ik meegewerkt.

Het was niet goed zal ik maar zeggen. Ik moest meteen mee naar het politie bureau, kreeg daar een flinke boete en heb daar moeten slapen voor die nacht. En wat denk je: Ik moet nu een verplicht ingebouwd alcoholslot in mijn prachtige leaseauto. Het is toch om te janken!